2016. július 28., csütörtök

Gyors és egyszerű jegeskávé

Sziasztok!

Már említettem, hogy a kávéimádatom határtalan, így elég sok módját próbáltam már a kávé elkészítésének. Hiába a friss, forró kávé utánozhatatlan vonzereje, ebben a melegben mégis jobban esik egy hidegebb, hűsítő változat, ami kicsit ki is szakít a megszokott ritmusból.

A teljes elkényelmesedés és feltöltődés nyilván egy kávézó teraszán ücsörgés lenne, de mivel ezt az átlag ember pénztárcája nem igazán engedheti meg, így mutatok nektek egy villámgyors jegeskávé ötletet, amit aztán kedved szerint ízesíthetsz.



Hozzávalók:

  • jégkockatartó:
  • kávé
  • tej
  • vaníliás cukor



Elkészítés:

A lefőtt friss kávét hagyd kihűlni, majd adagold a jégkockatáróba, majd tedd be a fagyasztóba. Ezt érdemes már előre betenni, hiszen idő kell, míg a kávé megfagy. Ez hűtőtől függ, nekem elég egy bő óra, de lehet ez több is, a lényeg, hogy teljesen fagyott legyen, ne pedig kásás.
Ha megvannak a jégkockák tedd pohárba őket, öntsd fel tejjel, majd ízesítsd tetszés szerint a vaníliás cukorral.

Mivel a kávét fagyasztottad meg, így olvadáskor csak fokozódik a kávé íze és nem fog felvizesedni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a legtöbb kávézóban kapható jegeskávéval ez a bajom, és a végét már csak így iszom, mert van, de ennek minden cseppjét imádom.

Tipp: Ha van otthon karamella- vagy csokiszószotok, bátran tegyetek hozzá, isteni íze lesz!






Elkészültetek? Dobjatok egy képet az instagramra a #kreasarok hashtaggel, hogy én is megnézhessem! 

További szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése